Veelgestelde vragen

Deze sectie bevat het antwoord op enkele veelgestelde vragen.

Staat uw vraag er niet bij of heeft u aanvullende vragen over deze informatie? Neem dan vooral contact op, we helpen u graag!

 

Wat zijn de voorwaarden voor het starten van een gratis leerling enquête?

Om van de gratis leerling enquête gebruik te maken, dient u een leraar te zijn op het voortgezet onderwijs. U gebruikt uw persoonlijke e-mailadres van uw school om de enquête aan te vragen. Aan het gebruik van de leerling enquête via deze website zijn geen verdere voorwaarden verbonden. Het enige dat u moet doen is de velden in het formulier invullen, en de instructies volgen die in de e-mail staan die u ontvangt.

 

Waarom is de leerling enquête gratis? 

De leerling enquête is een populair evaluatie onderdeel uit de Competentiemonitor. Om u kennis te laten maken met de voordelen van de Competentiemonitor, bieden we u dit onderdeel gratis aan. De gratis leerling enquête is dus een service van ons naar u als docent. Zo lang u de enquête functie via deze website blijft gebruiken, ontvangt u de resultaten via de mail in PDF. De enquête functie via deze website is altijd gratis, en er zitten geen voorwaarden aan verbonden Wilt u meer doen met de leerling enquête, dan moet u een Competentiemonitor account aanmaken.

 

Blijft de leerling enquête altijd gratis?

Deze gratis versie van de leerling enquête is een aanbieding om leraren kennis te laten maken met deze evaluatie tool. De leerling enquête zal voor langere tijd gratis aangeboden worden, dat wil echter niet zeggen dat deze aanbieding nooit zal wijzigen. Integrace en AO Consult mogen deze service te alle tijden wijzigen wanneer zij zichzelf daartoe genoodzaakt zien.

 

Zit ik bij het starten van een enquête ergens aan vast?

Wanneer u een leerling enquête start ontvangt u automatisch een e-mail met instructies voor het afnemen van de enquête. Verder ontvangt u een tweede e-mail na het sluiten van de enquête. Het starten van een enquête creëert geen account of abonnement, u hoeft niets te betalen of te ondernemen. Mocht u vaker gebruik maken van de leerling enquête, dan kunt u een additionele e-mail van ons ontvangen met een overzicht van uw afgenomen enquêtes, en een uitnodiging om meer met de enquêtes te doen. Ook kunnen we u na het afnemen van een enquête vragen een beoordeling te geven over deze gratis service, zodat wij de leerling enquête kunnen blijven verbeteren. 

 

Waarom moet ik mijn school e-mailadres gebruiken?

De leerling enquête is ontworpen om leraren de kans te geven zichzelf door hun leerlingen te laten beoordelen. Het is niet de bedoeling dat op enige manier misbruik kan worden gemaakt van deze gratis service. Doordat u uw school e-mailadres gebruikt, verifieert u automatisch dat u inderdaad een docent bent op het voortgezet onderwijs.

 

Welke vragen worden gesteld, en kan ik de enquête zelf eerst testen?

De vragen die worden gesteld in de leerling enquête vindt u hier. Mocht u de enquête eerst zelf willen uitproberen dan is dit mogelijk. U kunt een enquête starten, zelf invullen, en vervolgens sluiten. Vervolgens kunt u opnieuw een enquête starten om bij uw leerlingen af te nemen. 

 

Hoe kan ik mijn vorige enquêtes bekijken?

U kunt de resultaten van uw voorgaande enquêtes terug kijken in de Competentiemonitor. U dient hiervoor dus in te loggen in de Competentiemonitor. Dit kan alleen als uw school een abonnement heeft op de Competentiemonitor. Wanneer u meerdere enquêtes hebt afgenomen, zult u wel een overzicht ontvangen van de afgenomen enquêtes, en een uitnodiging om u te abonneren op de Competentiemonitor

 

Kan ik mijn resultaten met elkaar vergelijken?

U kunt alle resultaten van de leerling enquêtes met elkaar vergelijken als u een abonnement heeft op de Competentiemonitor. Maakt u gebruik van de gratis versie van de Competentiemonitor dan kunt de functie resultaten vergelijken helaas niet gebruiken. Wilt u toegang tot de uitgebreide leerling enquête opties? Vraag ons contact op te nemen met uw school om een abonnement af te sluiten.

 

Kan ik mijn resultaten vergelijken met die van mijn collega’s?

Maakt u gebruik van de betaalde versie van de Leerling Enquête in de Competentiemonitor dan kunt u uw resultaten vergelijken met die van uw collega’s. Maakt u gebruik van de gratis versie van de Competentiemonitor dan kunt de functie resultaten vergelijken helaas niet gebruiken. Wilt u toegang tot de uitgebreide leerling enquête opties? Vraag ons contact op te nemen met uw school om een abonnement af te sluiten.

 

Waar zijn de gedragsindicatoren en competenties op gebaseerd?

De competenties die in de leerling enquêtes worden ondervraagd zijn de 7 SBL competenties die naar aanleiding van de bekwaamheidseisen voor leraren van de overheid zijn opgesteld.

Het betreft de volgende zeven competenties: interpersoonlijk competent, pedagogisch competent, vakinhoudelijk en didactisch competent, organisatorisch competent, competent in het samenwerken met collega’s, competent in samenwerking met de omgeving, en competent in reflectie en ontwikkeling.

 

Kan ik mijn eigen vragen toevoegen aan de enquête?

Het is bij deze versie van de leerling enquête niet mogelijk om vragen te bewerken of toe te voegen. Om eigen vragen toe te voegen aan de enquête moet u gebruik maken van de uitgebreide versie van de Competentiemonitor. U vindt meer informatie over deze evaluatiesoftware op www.competentie-monitor.nl.

 

Hoe kan ik de andere functies binnen de Competentiemonitor gebruiken?

Om gebruik te maken van alle 5 evaluatie-instrumenten, uw resultaten met anderen te vergelijken, en een volledig 360-graden beoordeling te maken moet uw school een abonnement afsluiten met de Competentiemonitor. Op die manier krijgt u toegang tot alle mogelijkheden binnen de Competentiemonitor. Als u het contactformulier invult nemen wij contact op met uw school om de mogelijkheden rondom een Competentiemonitor abonnement te bespreken.

 

Waar vind ik meer informatie over de Competentiemonitor?

Op www.competentiemonitor.nl vind u alles over deze evaluatiesoftware voor het onderwijs. Voor meer informatie kunt u ook direct contact opnemen met ons. 

Start gratis en vrijblijvend uw leerling enquête!

 

De enquête-link ontvangt u in de inbox van uw school e-mailadres. Wanneer al uw leerlingen de enquête hebben afgenomen sluit u via de link in uw e-mail de enquête, en ontvangt u hier vervolgens automatisch de resultaten van de enquête.